「食に関する授業がありました🍴」
2月20 日(火),5・6年生及び1年生を対象に,栄養教諭の先生による「食に関する授業」がありました。
5・6年生は「日本の食文化」について学習しました。
和食の調味料についての説明を熱心に聞いていました。
日本食には4つの特徴があることを学習しました。
1年生は,「かんしゃしてたべよう」のテーマのもと,「きゅうしょくはどのようにつくられているのか」について,学習しました。
毎日私たちの健康を考えて給食センターの方々がおいしい給食作りに取り組んでいます。感謝していただきましょう‼
The fifth and sixth graders and the first graders had a lesson about food.
Ms. Tsuchimoto(She is a Kurino ES teacher and a nutrition teacher.) taught them to the students.
The fifith and sixth graders learned about Japanese food.
The first graders learned about “how school lunch are made”.
Let's appreciate the people who make our school lunches and eat them.
6年生「お別れ合同給食」の様子
コメント